Карантинират журналисти, кметът и деца в Хасково, издирват и по снимки в интернет

Журналистите, контактували с Григор Димитров, ще бъдат поставени под 14 дневна карнатина. Освен тях мярката ще се приложи и за кмета на Хасково Станислав Дечев. Освен това няколко групи деца от Хасково ще бъдат под наблюдение. Мерките се вземат заради положителната проба, която даде Григор Димитров за коронавирус. Още от снощи е започнало издирване по снимки в медиите и социалните мрежи на хората, които са били на тенис кортовете на Кенана.

Очаква се областния кризисен щаб да набележи още мерки, за да не се разпространи заразата. Властите издирват всички лица, които са контактували с Григор Димитров миналата седмица докато той бе в родния си град. По време на визитата му той имаше контакти с десетки фенове и журналисти, освен това беше и на официална среща и с кмета на общината Станислав Дечев.

На заседанието се очаква да бъде обсъдено, кой ще поеме заплащането на тестовете, които спешно трябва да се направят. Заради ситуацията областният управител Стефка Здравкова е отменила посещението си в Харманли, където днес се открива Дневен център.

Властите умоляват всички, които са имали контакт с Григор Димитров да се подложат на 14 дневна карантина и да уведомят личните си лекари.