Каша от ечемичен булгур за дълголетие

Тибетските монаси са необикновени хора, чийто аскетизъм, здраве и устойчив дух предизвикват единствено възхищение. Но един продукт, който струва стотинки по нашите магазини, е любим на дълголетниците от Тибет.

Именно кашата от ечемичен булгур удовлетворява потребностите на организма от всички хранителни вещества, зарежда с енергия, лекота в тялото и остър ум. Освен всичко друго, в тези ценни зрънца се съдържа лизин, оказващ противовирусно действие и стимулиращ изработката на колаген в тялото.

И ето ви простичка рецепта за булгурена ечемичена каша по начина, по който я приготвят в планините на Тибет.

Сложете в чугунена тавичка чаша ечемичен булгур да се запече до златист цвят, не е нужно да добавяте масло.

През това време сложете 2 чаши вода да заврат на котлона, а готовият булгур изсипете в дълбок керамичен съд, като го залеете с горещата вода. Посолете кашата на вкус и увийте с кърпа съда. Булгурената каша трябва да постои известно време, докато набухне.

След това добавете малко краве масло, а по време на пост – растително. Няма да е излишно да добавите и малко лук. В такъв вид поднасяйте горещата ечемичена булгурена каша на масата. Наред с този полезен обяд пийте зелен чай с джинджифил и мед, а за десерт – сушени кайсии.

Запомнете, това е не просто здравословен обяд, това ястие премахва, без да усетите, болежките в тялото и ви осигурява дълголетие. /zdrave.to/

сн.zdrave.to