НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Коледната елха грейва днес в Димитровград

Светлините на най-голямото Коледно дърво в България, това в Димитровград, днес, ще бъдат запалени тържествено от 17.30 ч. на централния площад. За грейването на 28 метровата елха специално ще пристигне обичаният и любим на всички Дядо Коледа.

Площад „България“ отново ще се превърне в място пресъздаващо неповторимата коледна атмосфера за малки и големи, обещават от кметството. Ледената пързалка ще радва любителите на кънките, а в специално подготвени уютни къщички-„Пекарни“ ще се изпичат на място канелени коледни курабийки, които децата ще могат да украсят по свой вкус и желание.

В работилнички ще могат да изработват също и играчки за елха и коледни картички. Специален кът-ателие в старовремски стил ще пресъздава старата българска традиция за направа на сурвачки от дрян, където децата, асистирани от самодейци от читалищата ще се учат как да направят своя автентична сурвачка. Задължителното писмо до Дядо Коледа със списък от желания, малките палавници ще могат да напишат и пуснат в „Пощата“ за коледни писма. Аромат на вкусотии и греяно вино ще допълва настроението на площада от традиционната „Гостилница“.

Пищна заря и ефекти с лазер ще очакват гражданите, дошли на запалването на елхата и коледните светлини в Димитровград. От общината са подготвили и богата празнична програма.