БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

„Копи-пейст“: Прокуратурата се събира да подкрепи Гешев

По подобие на партийния форум на ГЕРБ прокуратурата и следствието правят мащабна национална сбирка, за да се демонстрира всеобща подкрепа за главния прокурор Иван Гешев. Това съобщиха за Фрог Нюз източници от институцията. Събитието е планирано да се проведе на 24 август – понеделник.

Според източниците ни до всички прокуратури в страната са изпратени писма, които да информират държавните обвинители за събирането. Целта е депешата да бъде сведена до всеки редови прокурор и следовател. В текста на писмото не е указано задължително присъствие, но неофициално обвинителите са предупредени, че трябва да присъстват. Някои обаче, вече са планирали отпуските си и не смятат да се откажат от тях.

Информираха ни още, че мнозина ще използват този претекст, за да бъдат избегнати срамни и унизителни сцени, като тези които видяхме при сбирката на ГЕРБ.

Целта на мероприятието е да се демонстрира на българското общество, че Гешев е изключително желан в професионалните среди.

Припомняме ви, че при издигане на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор писма в негова подкрепа „заваляха“ от трудови колективи от близо и далеч. В последствие се оказа, че в тях подписи се мъдреха на домакини, снабдители, хигиенисти и портиери, което предизвика подигравки. Не е ясно дали и сега ще се прибегне до задължителна подкрепа на целите списъчни състави.

Самият Иван Гешев си пада по демонстрациите на мускули. Спомняте си, че на една от пресконференциите дадени наскоро той подреди зад гърба си всички административни ръководители на прокуратури и редица командировани в столицата техни колеги. Методите на пиар, които прилага обвинител №1 копират едно към едно изявите на Бойко Борисов от времето, когато беше главен секретар на МВР и от сегашния му премиерски период.

Източници на Фрог от МВР информираха, че не се съобщава за нито едно разкритие на полицията докато Гешев не отиде на място за да се изфука с него./Frognews.bg/

Заглавието е на Taran.news