Коронавирусът обхвана половината свят

Броят на страните с установен коронавирус наближава 100. В събота за нови случаи съобщиха здравните власти в Молдова, Парагвай и България, съобщава ТАСС. Расте броят на заразените в другите страни.

По последни данни новите жертви в Китай са 27 души, заразените 44, още 1 600 души са излекувани. Общият брой заразени в страната достигна 80 700, 57 000 са излекуваните, жертвите – 3 097.

Франция съобщава за нови 336 случая, броят на инфектираните достигна 949, 11 души са починали. В Италия през последното денонощие от COVID-19 починаха 36 души. Броят на заразените в страната вече е 5 833, 233 са жертвите до момента. Под карантина са Венеция и Милано. Норвегия съобщи за 34 нови случая на коронавирус, общият брой болни в страната е 147 души.

Гърция потвърди за 21 новооткрити с коронавирус. Установените случаи в страната са 66. В Чехия откриха 5 нови пациента и заразените са вече 26 души.

Огнище на коронавирус има на круизен кораб в Египет, който извършва екскурзия по Нил. На борда му има 171 пътници, 33 от тях са дали положителни проби. До момента в страната бяха регистрирани три случая на новия вирус от граждани на Китай, Канада и един местен.

Здравното министерство на Северна Македония потвърди за два нови случая на заразени с коронавирус, предаде агенция МИА. Двамата пациенти са семейна двойка, завърнали се от Бреша в Италия преди седмица, съобщи министерството.

12 случая на зараза с коронавирус са регистрирани в Румъния, съобщи РИА Новости, като цитира пресслужбата на румънското Министерство на здравеопазването.

По-рано здравните власти в страната информираха, че трима пациенти, диагностицирани с коронавирус, вече успешно са завършили лечението си, а повторните им тестове за COVID-19 са показали отрицателен резултат.

Източник: OFFNews.bg

Един коментар за “Коронавирусът обхвана половината свят

Коментарите са затворени.