Левски ще довърши сезона с тези, които останат

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев се срещна с футболистите и треньорите на отбора, за да изясни пред тях ситуацията, в която се намира клубът.

Колев призна, че срещу клуба се водят дела, които са започнали още по време на предишни ръководства на клуба. 

„Делата не са 21, по-малко са. Това са казуси отпреди нашето влизане в клуба, няма нищо ново“, заяви Колев.

„На футболистите казах това, което казах и на вас в петък. Тогава нямахме възможност да се видим с тях, сега поговорихме. Така е честно, за да са наясно със ситуацията. Изслушаха внимателно какво им казах, преди това говориха с Хубчев. Той е по-спокоен и от мен.“

„Възможно е да продадем играчи, за да закърпим бюджета. Засега конкретни оферти няма, но трябва да побързаме, защото трансферният прозорец скоро ще затвори навсякъде. Възможно е да се случи и с нови спонсорски и рекламни договори. Идеята на феновете за помощ е реална, работим по тези варианти, днес предстоят разговори и с тях.“

Колев заяви, че Левски при всички положения ще завърши сезона, независимо с кои футболисти. 

„Мисля, че няма вариант Левски да не изкара сезона, ако трябва ще доиграем с тези, които останат. Дори да съм видял нещо конкретно в очите на играчите, няма да го споделя с вас. Да си говорим празни приказки е излишно“, добави Колев.

„Дано футболистите да са кучета, всички сме заедно в тази ситуация. Има доста спекулации на тема дали ще остана в клуба. Аз съм си тук, няма да мърдам, докато не се стабилизират нещата“, обяви шефът.

Колев призна, че не е разговарял със собствениците и заяви, че от „Национална лотария“ наистина са предложили помощта си, но не е ясно под каква форма.

„Беше декларирано, формата е малко неясна. Може да е с по-малко средства, а може и с никакви“, завърши Колев.

Бившият председател на Тръст „Синя България“ Васил Колев сподели за „Хоризонт“ вижданията си за спасение на Левски в тежката ситуация, в която се намира. Според него, реалистичните варианти са два.

Според него, сега е моментът изпълнителният директор на клуба Павел Колев да се прояви като визионер и да посочи вариантите и пътя за спасение. 

„Другият реалистичен вариант е групи от хора – привърженици на отбора, бизнесмени и ветерани, да се съберат и да изготвят план или планове за спасение“, сподели Колев.

Той отхвърли като неприемлив за левскарите варианта с взимането на чужд лиценз и предположи, че в случай на неуспех на спасителната акция, то отборът ще отиде в Трета лига, запазвайки дълговете си, които да чисти постепенно, а няма да предпочете да започне начисто с нова регистрация от Четвърта лига.

Източник: БНР Снимка: ПФК Левски