Мартин Стоев и юношеските национали с награди

Националният отбор по волейбол за юноши до 17 години и селекционерът на тима Мартин Стоев бяха наградени за най-добър отбор и треньор на месец юли в традиционната анкета на Пресклуб България. Стоев и неговите възпитаници заслужиха отличията заради спечелените сребърни медали на Европейското първенство по волейбол до 17 години, което се проведе в България, съобщава БГНЕС.

Юношите ни имаха страхотно лято, след като първо спечелиха титлата от Балканиадата, след което достигнаха финала на Европейското, където отстъпиха на Франция.

„Пожелавам си децата да са здрави, да вървят добре и мисля, че ще имаме нови поводи да се срещнем тук. До 30 януари трябва да изиграем квалификация на балканските страни за класиране на европейското първенство 2020, което ще се проведе в Гърция и Италия. От Балканиадата, която спечелихме преди европейското, не се зачита първото място, защото тази Балканиада трябваше да бъде изиграна след 15 юли. Затова ще трябва да се играе още една, но щом трябва, ще играем. Балканиадата също беше от полза, защото ние нямахме възможност за никакви контролни срещи и Балканиадата се яви един добър тест за нас, от друга страна малко ни дойде в повече като че ли, защото момчетата за 20 дни изиграха 12 мача. Французите изиграха седем мача. Така че може би на нас и малко умора ни се понатрупа“, коментира Стоев след днешното награждаване.

Наставникът разясни и причините за поражението от Франция във финала на първенството. „На този етап французите малко ни превъзхождат технически. Ние ги превъзхождаме със сигурност физически. Може би малко физика не ни достигна вече на 12-ия мач, може би и малко прекалено желание от моя страна да им е натежало на момчетата, защото моята цел беше само първо място. Двете неща може малко да са им натежали в този мач – малко умора и малко пренавиване. Това са деца, които на всеки три месеца се променят, не са изградени нито физически, нито технически, нито като характер, така че в едно друго първенство може да е различен мача. Така че всичко е пред тях“.

Стоев сподели, че се надява поне половината от възпитаниците му да влязат след време в мъжкия национален отбор. 

Източник: БНР