МВР: Разбихме канал за нелегални край Ивайловград

Канал за трафик на нелегални мигранти от Гърция през България разби полицията. Задържани са организаторът, петима български граждани и незаконно преведени мигранти, съобщават от МВР.

В района на местността Колибаря, граничен полицейски наряд от ГПУ-Ивайловград подава знак за спиране на движещи се по пътното платно три автомобила, които не се подчиняват на разпореждането. Веднага, заедно със служители на полицията в Ивайловград, са предприети заградителни и оперативни действия.

Малко по-късно в района са установени колите – едната от които претърпяла пътно-транспортно произшествие, с петима български граждани – на възраст от 24 до 36 години. Освен българите, в автомобилите са открити и 16 чужденци без документи за самоличност, представящи се за граждани на Афганистан. Всички те са задържани и са приведени в помещение за задържане на ГПУ Ивайловград.

В хода на продължилото разследване е установен и задържан организаторът на канала – 25- годишен афганистански гражданин, пребиваващ в София. Извършени са процесуално- следствени действия на адреса, обитаван от него, където са задържани още двама незаконно пребиваващи афганистанци.

Според първоначалните данни се касае за организиран канал за превеждане на нелегални мигранти през границата на страната към страни от Западна Европа, допълват от МВР.

Снимката на dnes.bg е илюстративна