МВР срещу МВР. Полицаи опитали да присвоят печалба от тото фиш

Полицаи са задигнали печеливш тото фиш от възрастна жена. Разследването е започнало след подадена жалба на 21 януари 2020 г. в Трето РУП от възрастна жена, станала жертва на кражба в трамвай, при която й е бил отнет тото фиш с регистрирана печалба от малко над 11 000 лв. Жалбата е докладвана на заместник-директора на районното управление, който в нарушение я е изпратил на негов колега – началник на група в СДВР, с цел да бъде усвоена печалбата от фиша.

Последният изпраща писмо до Спортния тотализатор, в което пита за името на печелившото лице, каква е печалбата, като изрично е указано цялата кореспонденция да се извършва само с него и винаги „на ръка“. Заместник- началникът на 3 РУП пък депозирал печелившия фиш и банковата си сметка, за да му бъде изплатена печалбата.

Действията по разследването на опита за вещно укривателство са възложени на следовател от Следствения отдел при Софийска градска прокуратура и отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР. Двете длъжностни лица са задържани за срок от 72 часа. Разследването продължава като не е изключено да бъдат открити доказателства и за други престъпления, заяви зам.-районният прокурор Иво Илиев.

Подробности от акцията може да видите в секцията Видео новини. Видеото е предоставено от Прокуратура Р България