НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Най-много сигнали за нарушения на Изборния кодекс в Хасково, Димитровград и Свиленград

Най-много сигнали за нарушения на Изборния кодекс в отминаващата предизборна кампания е имало в Димитровград. По данни на местната Общинска избирателна комисия /ОИК/, те са 6. Всички сигнали касаели неправомерна агитация. Проверката на ОИК е показала, че няма данни за нарушения.

В местната прокуратура обаче сигналите са повече. От държавното обвинение информираха, че след направена проверка е взето решение, че няма да се образуват досъдебни производства.

В Хасково са постъпили два сигнала, които също са проверени и се е оказало, че няма нарушение, информира Пламен Лечев, председател на ОИК Хасково.

И в Свиленград е имало два сигнала, които се отнасяли за неправомерна агитация. И там обаче проверката е показала, че не е нарушен Изборния кодекс.

Общо 32 са постъпилите сигнали до днес в полицията в цялата Хасковска област.

От полицията в Хасково съобщиха, че 530 техни служители ще осигуряват реда по време на изборите в неделя. От ОД на МВР Хасково информираха, че до приключването на вота, на публични места и в районите на изборните секции ще има засилено полицейско присъствие и мобилни екипи.