Намирането на Сашко – медиен прахоляк до задушаване

За щастливата развръзка с малкия Сашко от Перник явно ще се говори още няколко дни. Въпреки че в момента е добре да се оставят институциите да поработят на спокойствие.

В това говорене през следващите дни обаче съм скептично натроен, че историята ще се разплете докрай и че ще се каже цялата истина. А намирането на детето определено има втори план.

Има нещо гнило и то много. Детето се намери няколко часа след като баща му оповести награда от 100 000 лв. После Сашко е намерен само на 7 км от мястото, където е изчезнал. А доброволци твърдяха, че десетки пъти е претърсвана точно тази местност, но от детето няма и следа. Уж хеликоптер търсеше детото, използваха и дронове, а и обучени кучета бяха включени и нищо.

Цялата 9-дневна сага беше толкова примитивна и пошла, че е обидна за един средно интелигентен човек. В нея се включи и президентът, както цялата журналистическа гилдия. И всичко се превърна в медиен прахоляк до задушаване. Повече от ясно бе от самото начало, че детето е скрито някъде, за да бъде изнудван бащата за пари. Това го разбраха повечето българи. Само МВР не.

Добре, че детето е живо и здраво. Другото си беше пълен цирк.

сн. zaPernik.com