Николина Христова: Който издържи психически, той ще се представи най-добре

Мариела Костадинова и Теодор Великов започват днес участието си на европейското първенство по акробатика, което се провежда в израелския град Холон. Мариела е олимпийска шампионка за младежи от Игрите в Буенос Айрес заедно с Панайот Димитров, който се отказа от активния спорт.

„За съжаление се готвят едва от четири месеца. За тези четири месеца доста сериозна работа свършиха. Надявам се, че ако изиграят спокойно ще запишат прекрасни резултати. Започват с балансова комбинация, ако се класират след първите 8 това им дава право да участват във финала. Конкуренцията е убийствена“, това заяви личният треньор на смесената ни двойка Николина Христова пред кореспондентът на БНР в Израел Феня Декало.

Смесената ни двойка започва днес с балансова комбинация и са с четвърти стартов номер. Темповото съчетание по програма е утре, а българите ще излязат на квадрата 12-ти.

Вчера Анна Янкова, Антоанета Манасиева и Йоана Джунева се доближиха до класиране за финала във вида женски тройки във възрастта 13-19 години. Възпитаничките на Даниела Велчева изиграха стабилно темповата си комбинация поставена по музика от филма „Най-великият шоумен“, получиха от съдиите 25.770 точки, което ги нареди на 14-о място. Състезателките на ЦСКА обаче продължават участието си в балансовата комбинация с 11-и резултат, тъй като всяка страна има право само по един представител от вид. Русия, Великобритания и Португалия имат класирани по две двойки, едната от които отпада.

„Тройката е умерено, добре подготвена. Мисля, че ще попаднат в осмицата, но в нейната втора част, в конкуренцията между 5 и 8 място. Има 5 или 6 тройки, които са по-добри от нас“, това е мнението за представянето на момичетата на старши-треньора на националния отбор Драгомир Драганов пред кореспондентът на БНР в Израел Феня Декало.

Близо 1000 спортисти 27 държави си оспорват отличията в този шампионат. България беше кандидат – организатор точно на това първенство, но от европейската федерация решиха да гласуват доверие за провеждането му на Израел. Любопитно е, че на рекламата, показвана по израелската телевизия и в социалните мрежи, централно място заеме част от съчетанието с което Мариела Костадинова и Панайот Димитров спечелиха златния медал на Младежките олимпийски игри в Бразилия.

Източник: БНР снимка: UEG