Новият шеф на ВиК Хасково отказа среща с БСП пред журналисти/АУДИО/

Новият управител на ВиК Хасково Борис Бусаров отказа публичен диспут с общинските съветници от БСП. Дебатът е по идея на социалистите и той трябваше да се случи днес в зала „Хасково“ в присъствието на журналистите. Според лидерът на БСП в областния град – Камен Тодоров, при входирането на поканата, Бусаров е обещал да присъства. Днес обаче той не дойде и не бе открит за коментар.

По време на срещата с журналистите Тодоров изрази съмнения в експертността на Бусаров, който е от ГЕРБ. Камен Тодоров допусна, че областният координатор на ГЕРБ за Хасково Делян Добрев е лобирал за назначението му. /Чуйте в звуковия файл/

Освен това председателят на червените изкара публикации за Бусаров, в които имало писания за безстопанственост в предишната му работа.

В БСП не одобряват, че новият управител няма никаква публична изява откакто е на поста и че досега не е изразил визията си за управление, предстои ли режим на водата, какви са заплатите във ВиК и дали там предстои промяна на щатовете.

„Обществото заслужава един честен разговор“, посочи Тодоров. И допълни, че е редно кметът, областният управител, общинските съветници да поискат заедно да се намали цената на водата.  

От БСП Хасково ще поискат Борис Бусаров да бъде изслушан на сесия. Потърсихме коментар от Бусаров, но от кабинета му не отговориха. А общинският лидер на БСП в Хасково Камен Тодоров е убеден, че подобни срещи трябва да стават в присъствието на медиите, а не по офисите или в някое кьоше.