БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Нов протест тази вечер в София, поискаха оставката на полицейския шеф на Бургас

Протест в столицата ще се състои тази вечер. Този път, от 17 часа ще бъде пред Министерски съвет. Гражданите ще се съберат, за да поискат оставката на правителството.

„Снощи в късните часове на протеста полицията брутално пребиваше хора пред Министерски съвет. Това е престъпно и зверско. Това не трябва да бъде нашата държава. Затова ще се съберем на мирен протест точно в 17:00 пред Министерски съвет, за да покажем на властващата мафия, че ние няма да търпим да ни третират по такъв начин. Повикайте близки и приятели, за да сме още повече на този протест“, апелираха от така нареченото „Отровно трио“ на адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян.

„Българската полиция не е враг на народа. Имахме ясна цел – да не допуснем безредици, независимо кой е президент, кой е премиер. Полицаи бяха замеряни с бутилки, заливани с газ. Не е лесно на момчетата. Готови сме да покажем клипове, как протестиращите се държаха с полицаите. Най-лесно е моята оставка. Но винаги в МВР ще има главен секретар, винаги на улицата ще има полицаи“. това каза та извънреден блифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов. „Не може винаги МВР да е виновно независимо кой управлява, независимо коя партия е на власт“, допълни още той.

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че още днес се свиква комисията, която да разгледа дали Ахмед Доган и Делян Пеевски ще имат охрана от НСО. Маринов заяви, че ще поиска оставката на директора на ОД на МВР Бургас Радослав Сотиров.

Трима полицаи са пострадали снощи. А ранените граждани са 18. Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от движението Делян Пеевски се отказват от държавната охрана на НСО, съобщава Дарик нюз.

снимка:Frognews