Обрат: Б. Борисов няма да внася предложение да не се плаща първият ден от болничния

Предложението първият ден от болничните да се плаща от работника няма да бъде внесено в Народното събрание, съобщи пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.

„Абсолютно са прави хората и аз затова не се съгласих. Затова няма да го входирам“, каза премиерът и продължи:

„Да накажем истински болен да си плати той първия ден заради тарикатите. Хайде като сме нация, ако толкова искаме – демокрацията е хубаво нещо, но всички ние трябва да се борим за нея, да я подпомогнем. И медиите с разследвания и това (безпричинните болнични) да стане изключение, а не правило. Нетърпимостта в хората искам да я видя. Защото като се вземе такъв болничен, вземат от вашите пари, от нашите пари“.

„Ще обсъждаме в тристранката този проблем, свързан с болничните листове, с ТЕЛК-овете“, добави Бойко Борисов.

Министър-председателят провери напредъка по строителните дейности на АМ „Хемус“. Той е разпоредил на строителните инженери още днес да извикат природозащитните организации при участъка край река Вит и да им обяснят, че се извършват аварийни дейности по почистването на коритото на реката.

По думите на премиера,  ако бъдат установени действия извън обхвата на заповедта на областния управител, виновните ще бъдат санкционирани.

Източник: БНР