БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ожесточени сблъсъци в „Росенец“

Ожесточени сблъсъци в парк „Росенец“. Хората пробиха кродона на полицията. Бившият правосъден министър Христо Иванов бе проснат на земята. Негов съртаник е арестуван. Ситуацията излиза извън контрол. Полицията арестува масово протестиращи.

Директорът на бургаската полиция обяви, че не иска да се стига до безредеци. това го каза обаче след като те вече се случиха. Хората го освиркваха и го обиждаха.

Младеж беше стиснат за гушата, сложиха му белезници без никакви обяснения. След като репортерските екипи пристигнаха до него, от полицията го освободиха. Младият мъж е направил опит да отиде до плажа.

Към 12.30 ч съратникът на Христо Иванов бе освободен.

Мустафа Карадайъ говори за ”агресори” от Сарая на Доган. Призова симпатизантите на ДПС да защитят полицията. Лидерът на партията се намира в имението на почетния председател на ДПС в парк ”Росенец”. Той се показа пред симпатизантите, които отидоха на плажа по-рано днес, изпя химня на Република България, а след това се прибра обратно в резиденцията.

За това съобщиха от „Свободна Европа“.

Към 13 часа обстановката се успокои. Една част от протестиращите бяха допуснати до плажната ивица. Българското знаме, което лидерът на „Да, България“ Христо Иванов през седмицата носеше при слизането на ивицата и бе смачкано на пясъка от гард на Националната служба за охрана, вече е в ръцете на протестиращите.

Към 16 часа голяма част от протестиращите вече си тръгнаха, а симпатизантите на ДПС се изпращат от протестиращите с викове и освирквания. 

Двете групи протестиращи в парк ”Росенец” днес седнаха на една и съща маса. Сценарият за избухване на етническо напрежение не се сбъдна.

Това става ясно от поредния разказ на човек, отишъл на място. Този път обаче снимката е от Николай Стайков от Антикорупционния фонд.

„Прекрасен край на деня на плажа Росенец с група от ДПС симпатизанти от Хасковски минерални бани начело с кмета. Много хубави хора, и вода почерпиха“, написа Стайков в профила си във Facebook.