Оперираха по спешност битото дете от Странско

3-годишното дете от димитровградското село Странско, за което криминалистите смятат, че е бито и малтретирано, е било оперирано в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Свети Георги“. Операцията е извършена по спешност. Там лекарите са канстатирали, че е със „субдурален хематом“. След операцията, детето е под активно наблюдение в интензивен сектор, но няма опасност за живота му.

Вчера от полицията информираха, че лекар от МБАЛ Димитровград е съобщил, че на преглед е било дете, което има стара черепно-мозъчна травма и е недохранено. Майката е обяснила на полицията, че синът й е паднал по стълбите в къщата им в Странско. Биологичният баща на детето е в старозагорско село, където до преди няколко месеца е живяла жената с детето си.

Разследващите предполагат, че точно там малкия Георги е бил малтретиран от баща си. В Странско хората не вярват пастрокът му да е посегнал на детето. Той вече е разпитан от полицията.

Наблюдаващият прокурор Лилия Торньова каза, че на този етап няма обвиняем и няма арестуван, въпреки че разследването върви активно.

Снимка: БНТ