НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

От началото на годината: 10 убити и 210 ранени в Хасковско

Полицията в Хасково заедно с партньорите си от СБА и БЧК апелираха към всички – водачи на превозни средства и пешеходци, да бъдат отговорни като участници в движението, защото това може да спаси десетки и стотици човешки животи и съдби.

Това стана по време на Европейския ден без загинали на пътя – 26 септември и се провежда по линия на ТИСПОЛ. 

Операция “EDWARD” се провежда за четвърта поредна година от Министерството на вътрешните работи. Целта на инициативата е поне за ден да няма загинали при пътно-транспортни произшествия.

Идеята е всеки един – като участник в движението, да се замисли за рисковете, с които се сблъсква, за рисковете, които самият той създава и за това как всеки един може да допринесе за тяхното намаляване.

Органите на пътна полиция засилват контролната си дейност в максимална степен, като са готови да помогнат на всеки един участник в движението. Ще се прилага принципа на „Нулева толерантност“ към нарушителите на Закона за движение по пътищата – водачи, пешеходци, пътници.  

От началото на годината до момента на територията на ОДМВР Хасково са станали 165 ПТП с 10 убити и 210 ранени. И по трите показателя се отчита намаление съответно с -49 ПТП; -7 убити и -55 ранени в сравнение със същия период на миналата година. Само за месец септември данните са 17 ПТП с 1 убит и 21 ранени. Тук отново се наблюдава намаление и по трите показатели, а именно с: -8 ПТП; -1 убит и -8 ранени.

Снимка: МВР Хасково