От ПП искат оставката на Вежди Рашидов

Вместо избор на състав на постоянни комисии в НС, от „Продължаваме Промяната“ заявиха, че готвят искане за оставката на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов.

„Моята процедура е за начина на водене не само на заседанията на НС, но и Вашето ръководство на администрацията на НС. При вашия избор, Вие ни четохте есемеси от 50-60 човека, които саВи молили да останете, включително и великия Христо Стоичков, който е плакал по телефона. Всеки има своите симпатизанти и привърженици. По начина на водене на заседанията, аз смятах, че след „кърджалийското чудо“, няма да използвам квалификациите, които нежно употребяваше г-н Борисов за този човек, сме стигнали дъното, но явно продължаваме да дълбаем в калта“, заяви от парламентарната трибуна Иво Атанасов от „Продълаваме Промяната“.

„Преди един ден пред Вашия кабинет видях представители на гражданско движение БОЕЦ, които Вие не искахте да приемете и които Ви чакаха да Ви предадат едно листче и една папка. Казаха ми, че в тази папка са събрани документи за лицето, да не бъркам името, Стефания Караславова. Помолиха ме тази папка да Ви я предам и тя е при мен“, обясни Атанасов.

„Касае се за3 одиторски доклада за закононарушения на това лице и ако Вие сте запознати със служебното досие на това лице, вариантите са два, или да изпълнявате поръчки на Деси Атанасова и тя да ръководи Вашите административни действия, или да продължавате с калинките на ГЕРБ и със схемите на злоупотреби. Това са двата варианта, г-н Председател“, каза Атасанов.

„Тук се касае, в тези одиторски доклади, за сключване на договори с Велинград, с ремонта на Партийния дом, за разпределяне на ДМС-та, по 20 000 лева на месец е получавала тази жена и единственият критерий е билгероизъм и заслуги към ръководството на ГЕРБ“, категоричен бе Атанасов.

„Моето разочарование от Вас е огромно като администратор, ако това е вярно и Ви казах какви са вариантите. Вие, ако сте запознати с досието на тази жена и сте я назначили, значи че сте лош администратор, ако не сте запознати, значи, че сте подведени“, обяви Атанасов.

„Аз ще я представя тази папка на ръководствотона моята парламентарна група и за мен единственият изход от ситуацията е да направяпредложение към ръководството на парламентарната група да внесем искане за Вашата оставка“, заяви Атанасов.

„Ще я запазя за вечни времена“, заяви шеговито Рашидов, докато Атанасов му връчваше въпросната папка./Дарик нюз/