България

Показват лаборатория за обучение на лекари във виртуална реалност в Плевен

Уникална по рода си лаборатория за обучение на бъдещите лекари ще бъде показана днес за първи път в Плевен. Това ще стане в рамките на Деня на отворените врати. Със специални очила, всеки желаещ ще може да наблюдава хирургична манипулация без да е в операционна зала. Лабораторията за обучение във виртуална реалност отваря врати за граждани в 15 часа.

Желаещите да погледнат по различен начин в света на хирургията ще бъдат приемани в сградата факултета по фармация, зала 208. За тях е подготвена специална демонстрация на 360-градусово наблюдение на хирургична манипулация над операционна зала. Те ще влязат във виртуалната реалност с помощта на специални очила, които дават усещането, че наблюдават действителна хирургична интервенция

Целта на новото първо по рода си университетско VR студио е да създаде по-ефективни условия за научноизследователска дейност и за обучение на хирурзи, млади лекари и студенти.

Преживяването е уникално и си заслужава млади хора, които искат да навлязат в света на медицината да видят демонстрацията. 

Източник: БНР