Политическото порно в България

Българският политически живот копае дъното. Вчера се нагледахме и наслушахме на какви ли не заигравки, които отблъскват и карат още повече партиите да опротивяват. И ако на 4 април избирателната активност е ниска, то няма да е заради измислената вирусна епидемия, а заради безумията, гьонсуратлъка, от байганьовщината и от безпринципността в българската политика.

След като се плюха Валери Симеонов и Веселин Марешки вчера се взеха. Дали това е коалицията на отчаянието ще разберем на 4-ти април вечерта. Отровните пък можело да преговарят и с ДПС, които си правят пак техните сметки. Може да станат и ортаци. Кой знае. Все по-усилено се говори, че няма никакво скарване между Цветан Цветанов и Бойко Борисов, и че Републиканците всъщност играят за отбора на ГЕРБ. Много българи вече казват, че „Има такъв народ“ на Слави Трифонов ще е патерица на ГЕРБ. Христо Иванов пък се държи все едно е сочен за победител на изборите, а съмненията, че и около него има черва остават. Войните в БСП продължават. Социалистите трябва да кажат на избирателите си дали тайно се договарят с ГЕРБ.

Знаем, не сме от вчера, че всичко е борба за кокала. Знаем, че в днешно време един политик говори истината само, когато говори за друг политик, че е лъжец. Истината си остава една, че на никой не му пука за човека. Нито на тези отляво, нито на тези отдясно, нито на онези от центъра. Те не си развалят калимерата. На тях в главите им са само пари. Затова отдавна отвратените се дръпнаха и останаха отвратителните, както и политическото порно.

сн. архив