България

Полицай простреля смъртоносно 18-годишно момче

Полицай е прострелял момче след преследване в София, което по-късно е починало в болницата.

Малко след 2 часа е получен сигнал в полицията, че в района на столичен хотел трима непознати са нападнали две момичета, ударили едно от тях и след заплаха им отнели раница с лични вещи и пари. Рано сутринта охранител в столичен бизнес център подал сигнал в полицията, че трима маскирани прескачат оградата на обекта, носейки багаж, съобщават от полицията.

На място са изпратени полицейски екипи, които последвали трите момчета, които се опитали да се качат в автобус на градски транспорт. 15-годишен е задържан на място, а двама скочили от автобуса и побегнали пеша. При преследването са произведени предупредителни изстрели в безопасна посока, но бегълците не спрели. При произведен още един изстрел е ранен един от тях – 18-годишен. Незабавно е откаран в болница, но по-късно е починал.

Няколко часа имаше засилено полицейско присъствие в София край столичен бизнес център. Районът бе отцепен. Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около случаите продължава./Дарик нюз/

сн. Дарик нюз

One thought on “Полицай простреля смъртоносно 18-годишно момче

  • Пепи

    Превишаване на пределите на неизбежна отбрана….
    Ако е бягал, няма заплаха за полицая. Все пак животът е ценен. Имало е и задържан. Щяха да установят и другите. Няма нужда да се избиваме!

Коментарите са затворени.