НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Пращат малолетен в ТВУ за 2 години заради убийството на Кокала

За 2 години да бъде в ТВУ – Ракитово 13-годишния Дончо Йорданов реши състав на Районен съд Хасково. Според полицията и прокуратурата детето е участвало в убийството на Димо Димчев – Кокала в хасковското село Александрово. Той бе пребит до смърт. Престъплението бе извършено в края на ноември. В ареста е неговия братовчед – Васил.

Понеже Дончо Йорданов е наказателно не отговорен, с него се занимаваше комисията към общината за малолетни. От там предложиха Дончо Йорданов да бъде изпратен в ТВУ за 3 години, което е максималният срок по закон. Това обаче трябваше да се приеме от съда. Днес стана ясно, че председателят на Районен съд Хасково – Пламен Георгиев е потвърдил тяхното предложение.

Има възможност решението за налагане на възпитателната мярка да бъде обжалвана пред Окръжен съд Хасково.

Делото се гледа при закрити врата. И до днес не е ясно дали Дончо Йорданов е направил самопризнания по време на заседанието, защото и от съда, и от прокуратурата отказват да кажат.

При първоначалните разпити в полицията, той дълго време е мълчал, но след това е признал. Полицаи обясниха, че в нанасянето на побоя на Кокала, то точно Дончо е бил по-жесток и по-свиреп.