Президентът продължава да е убеден, че е подслушван със знанието на премиера

Президентът Румен Радев продължава да е убеден, че е подслушван със знанието на министър-председателя Бойко Борисов, който отрече това твърдение в края на миналата седмица. Пред журналисти държавният глава заяви:

„Той се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че господин Борисов използва службите за свои политически цели, указва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е ангажирана и впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата и да не допускаме България да се управлява с копойски методи“.

Държавният глава заяви още, че в безсилието си премиерът Борисов атакувал неговото семейство, като посочи:

„Методите на министър-председателя издават битието му от началото на прехода, но драмата на господин Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението“.

Преди два дни премиерът Борисов отхвърли твърденията, че е знаел за подслушвани от ДАНС телефонни разговори по разследване на фирма, свързана с модернизацията на армията.

Според прокуратурата публикуваният наскоро такъв запис, на който се чува и глас, вероятно на държавния глава, е приет като доказателство по досъдебно производство.

Източник: БНР