Проверяват 3-ма за коронавурис в Хасково, дезинфекцират тролеите

Трима души са приети в Инфекциозното отделение на хасковската болница и превантивно ще бъдат изследване за коронавирус. Това стана ясно днес по време на Областния кризисен щаб. Пациентите не са от рисковите групи, но въпреки това са им взети проби за коронавирус и по-късно ще станат ясни резултати.

Освен това стана ясно, че в РЗИ Хасково разполагат с 550 предпазни костюма и 150 маски.

Днес сутринта заседава и Общинския кризисен щаб. Кметът Станислав Дечев съобщи, че ще се дезинфекцират тролеите 4 пъти на ден. Почистването започна на обяд.

Ще бъдат изпратени препоръки на училищата също да почистят класните стаи. Освен това ще бъдат издадени допълните мерки за служителите на кметството, както и за онези които работят с граждани. Въпреки че автогарата в Хасково е частна също ще бъдат направени препоръки за дезинфекция. По думите на градоначалника от общината ще закупят достатъчно дезинфектанти.

По закон кметът има право с още един ден да удължи ваканцията на учениците. Дали Станислав Дечев ще направи това ще стане ясно по-късно. При областния управител беше съобщено, че заболеваемостта от обикновения грип – Тип „Б“, Хасково остава далече от епидемичния праг. Тук болните са 82 на 10 000 души.

Още за мерките от кмета може да чуете в секцията Аудио новини