Новини

Продължават усилията за овладяване на пожара в района на полигон Корен

Пожарът в района на военния полигон Корен, който върви източно от с. Динево и продължава по билото в посока Малево и Криво поле, вече обхвана площ от 1 000 декара. Това са предимно широколистна гора, храсти и суха растителност.

Кметът на общината Станислав Дечев и заместникът му Динко Тенев са на мястото на пожара. Там все продължават усилията за овладяване на пламъците. На терен работят 8 противопожарни екипа с 30 огнеборци, допълнителни сили има от общинско горско стопанство Хасково, от общинско предприятие Екопрогрес и доброволци от село Динево.

Община Хасково осигури водоноски и техника за подпомагане на огнеборците, горските и доброволците. Няма пряка опасност за населението в близките села. В община Хасково със заповед на областния управител на Хасково е обявено бедствено положение.

Причината за избухването на пожара все още се изяснява. През цялата нощ ще се работи за локализиране на пожара, очаква се утре сутринта в гасенето да се включат военни от формированието в Хасково.

В Динево и в района, обхванат от пламъците, пристигнаха областният управител д-р Стефка Здравкова и директорът на ОД на МВР Ангел Цанков.

снимки: община Хасково