Новини

Протестът блокира движението по „Г.С Раковски“ в Хасково

Почти наполовина бяха протестиращите в Хасково тази вечер. Според организаторите на демонстрацията голяма част от хората от предишните 3 вечери са отишли на многохилядния протест в столицата. Пак според организаторите, имало хора от Димитровград, които се отказали да идват в областния град, защото снощи полицаите от Хасково са ги глобявали на входа на града. Началникът на РПУ Хасково Иван Расоков отрече тази информация и заяви, че никой от колегите му не е съставял актове и фишове на протестиращи.

Макар и по-малоброен протеста тази вечер, хората отново поискаха оставките на Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев. Хасковлии са разгневени от думите и на двамата, че нямат намерение да подават оставки.

„Оставка“, „Мафия“, „Гешев е позор“, бяха отново призивите им. Хасковлии са амбицирани да протестират до оттеглянето и на двамата, а мотивът им за това се засилва заради изтеклия видеоклип днес. Изпращачът е анонимен и на кадрите се виждат еврата в нощното шкаафче в спалнята на Бойко Борисов.

В Хасково отново имаше шествие, което се отправи от централния площад към общината, след това към съда. После протестиращите блокираха движението на централния булевард „Раковски“.

Демонстрацията премина мирно и без инциденти. Полицейското присъствие отново бе засилено.

Подробности може да чуете в секцията Аудио новини