Проф. Стоян Маринов: Туризъм само с патриотизъм не става

„Туризъм само с патриотизъм не става“, каза пред БНР проф. Стоян Маринов – преподавател по туризъм и декан на Факултета по управление в Икономическия университет във Варна. Той подчерта, че туризмът е свързан с удоволствие и развлечение и всеки отива там, където му харесва. Според него има хора, които обичат да ходят по българското Черноморие и той очаква те и тази година да изберат да почиват в курортите, които харесват.

„Тези, които харесват Гърция и Турция, пак ще отидат там. Не можем да ги привлечем, дори и без пари да им предлагаме, защото такива са им нагласите. Няма сила, която да ги накара да дойдат на нашето Черноморие“, коментира още проф. Маринов в предаването „12+3“. 

По думите му е очаквано пътуването на български туристи към Гърция, което се наблюдава от 15 юни насам. Професорът по туризъм изрази безпокойство, че и румънските туристи също подминават България, пътувайки за Гърция:

„Засега няма румънски хотели по нашето Черноморие. През различни платформи много румънски туристи резервират за юли и август в нашите хотели, но те все още не са отворили врати, за да посрещат туристи“./БНР/