БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Пуснаха и видео от спалнята на Борисов, виждат се евра

Видокадри от спалнята на премиера Бойко Борисов в резиденцията му в софийския кв. „Бояна“ бяха разпространени днес от анонимен подател. Видеозаписът бе разпространен от сайта Афера. Досега бяха разпространени снимки и няколко аудиозаписи. Днес изпращачът дава да се разбере, че има още какво да показва.

Снимките показваха основно нощно шкафче с пистолет отгоре, а вътре банкноти по 500 евро, а на един от кадрите – и кюлчета. На една от снимките се виждаше спящ на спалня мъж, а самият Борисов потвърди, че това е той, припамня Дневник.

Видеото, озаглавено Na_ gosti_u_Bace, изглежда заснето с мобилен телефон, а държащият го минава от помещение в помещение, надзърта в банята и стига до спалнята. Там отваря нощното шкафче, върху което има пистолет, а вътре – банкноти. Както и предишните имейли, и този е изпратен през guerillamail (временен имейл адрес – б.р.). Както и досега, имейлът е от български IP адрес, от мрежата на A1, но както вече бе коментирано, това може да се манипулира, обяснява Дневник.

В имейла сега има и прикачена снимка, която обаче очевидно е от друг момент, защото има разминаване между виждащото се от нея и във видеото.

Борисов определи видеото като аранжировка, която по думите му е дело на „фигуранта“ и обобщи, че от него се вижда единствено, че живее като аскет. „Аранжирани неща – занасяш, подреждаш, излизаш, минаваш Видя се – живее аскет – мъжки дрехи само. За съжаление, един рафт с лекарства. Как пък знае този човек да отиде в това чекмедже? Защото не отиде в дясното, в задното, в предното“, попита Борисов и сам отговори: „Защото някой го е аранжирал“.

Видеозаписът, разпространен от сайта Afera, може да видите и в секцията Видео новини