Първа развръзка за убийството на Кокала в Александрово

Само десетина дни след убийството на Димо Димчев – Кокала, вече има развръзка, научи Taran.news. Възпитателна мярка е наложена на 13-годишния Дончо, който заедно с братовчед си Васил, бяха посочени от полицията и прокуратурата за извършители на престъплението в хасковското село Александрово.

Кокала бе убит след жесток побой и захвърлен на улицата в края на ноември. Криминалистите уличиха двете деца. По-големият е задържан под стража с решение на съда.

Малолетният е наказателно не отговорен и с него се занимава специализираната комисия към община Хасково. Според решението възпитателната мярка за Дончо е да прекара следващите 3 години в ТВУ. Това е максималният срок на наказание.

Разследването на случая е в самото си начало. Засега няма информация как е взето толкова бързо решението и какво е установено. Наши източници твърдят, че по-малкия е бил много по-жесток при нанасянето на побоя и не е признавал с часове в полицията.

Предстои Районен съд Хасково да разгледа предложението за тази мярка на комисията и да се произнесе дали тя да остане, дали да я измени и дали изобщо да я наложи. Това ще стане с дело, което вече е насрочено.