Спорт

П. Колев: ПФК Левски няма да има проблеми с лиценза

ПФК Левски няма да има краткосрочни проблеми с лиценза и ще играе в Първа лига през следващия сезон, обяви изпълнителният директор Павел Колев по време на представянето на новия спонсор, който е компания за залози.

„Не виждам основания за притеснение. Би трябвало да започнем нормално сезона на 7 август. Ние непосредствен проблем от гледна точка на лиценза нямаме, най-вече благодарение на облекченията, които УЕФА въведе във финансовия феърплей. Мониторинговите периоди се променят, така че в следващия сезон на практика ще се разглеждат само резултатите на клубовете от фискалните години 2018 и 2019. Както знаете, тъй като публикувахме годишния финансов отчет на сайта, за 2019 Левски за първи път от 10 години е на печалба. В краткосрочен план нямаме проблем, но има в дългосрочен. Имаме да наваксваме много за фискалната 2020 и те са свързани с приходната част. На кратко – спечелихме една година“, обясни той.

Колев изказа своето мнение и за още един наболял проблем за „сините“ – разпределението на телевизионните права. Той заяви, че конкурсът остава горчивия привкус, че клубовете нямат мнение по въпроса.

„В момента има активен договор за телевизионните права, който има продължителност от още една година. В тази ситуация е нормално да има наддаване или търг и най-добрата оферта да спечели. Не намирам за нормално срещата да се провежда днес, след като Изпълнителният комитет към БФС вече беше взел решение. Доколкото съм запознат, освен предложение за продължаване да договора от НоваТВ, е имало и други. Остава горчив вкус, че решенията не се вземат от клубовете“, твърди Колев.

Той отговори и на въпрос относно евентуална негова оставка по време на Общото събрание: „Моята оставка не стои на дневен ред и не е ОС форумът, на която мога да я подам. Има си процедура по устав и е ясно кой трябва да одобри такава промяна. С организацията на ОС няма проблем, но не знаем дали имаме право да го проведем заради новите мерки“./БНР/