Разстреляха Красимир Каменов – Къро

Красимир Каменов-Къро и съпругата му са разстреляни в къщата им в Кейптаун, съобщават БНТ и БТВ.  Източници на „Сега“ потвърдиха информацията. Според тях убити освен Каменов и жена му са и двама души от обслужващия ги персонал. По време на нападението децата им са били на училище.

Според информационни сайтове в Кейптаун също са застреляни двама мъже и две жени.

Каменов бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който бе показно разстрелян в София в началото на 2022 г.

През април месец тази година той беше пуснат за издирване с червена бюлетина от „Интерпол“.

Задочното обвинение на Къро дойде 10 дни след зрелищната пресконференция на главния прокурор Иван Гешев, по време на която Каменов беше посочен сред заговорници срещу главния прокурор. Прокуратурата разпространи записи, намерени на флашки в дома на обвиняем, за които обяви, че един от разговарящи е точно Къро.

Гешев обясни, че показва на медиите „как мафията, симбиозата между криминални авторитети, осъдени лица и такива, издирвани от Интерпол, както и да ги наречем най-общо – известни на обществото лица и организации, заедно се борят срещу институциите и срещу държавата в противоречие с интереса на хората“. За този заговор обаче Къро все още няма обвинение./В. Сега/