Коментари

Реакции след ремонта на правителството

ПРОТЕСЪТ – Протестиращите не са удовлетворени от направените смени. Недоволните настояват за оставка на целия кабинет и смяна на системата. Те довечера отново излизат на площада.

БСП – Рокадите са само имитация на промяна. Социалистите поискаха оставката на целия кабинет. Сменят се министри, но мафиотският модел на управление остава. Резултат от действията на премиера днес е, агонията продължава. Правителството не чу гласа на хората, които протестират. Те искат оставката на господин Борисов, а той спасява себе си, вземайки оставки на министри. Този коментар направи лидерът на социлистите Корнелия Нинова пред журналисти в народното събрание.

ВОЛЯ – Управляващите са се вслушали в исканията за промяна, но тя никак не е достатъчна. От партията са очаквали промените да бъдат в посока по-широк експертен кабинет с по-широка политическа подкрепа.

Политологът Андрей Райчев коментира в „Преди всички“ по БНР, че рокадите в кабинета „Борисов 3“ могат да бъдат разглеждани като оценка на Борисов за силата на протеста. „Колебанието на Борисов беше между малко и много, като малко означава да смени министри, много – да сложи някого на свое място. В случая отстъпи малко.“

Христо Иванов – „Видяхме триумф на безсилието и на зависимостта, на пълната неадекватност на Бойко Борисов. Проблемът, който поставят хората, и Борисов се опитва да замаже с тези смешни действия, е проблемът, че българската държава е изпаднала в дълбока зависимост от Делян Пеевски и сараите на Доган. Това е гръбнакът на корупционната необявена коалиция, която управлява страната от десетилетия“. Това коментира пред БНР Христо Иванов.

До 13.30 ч от ГЕРБ и ДПС все още не са направили коментар за смяната на министри.