РЗИ Хасково крие информация за коронавирус

От РЗИ Хасково категорично отказват да говорят около случая на 55-годишен мъж, който е дал веднъж отрицателна проба за коронавирус, а втората му е положителна. Мъжът е настанен в Инфекциозното отделение на хасковската болница, но е в стабилно състояние. Преди малко повече от час е била изписана и съпругата му.

Семейството е от маджаровското село Златоустово и в неделя е поискало помощ от лекарите. Оплакванията им били, че са със задух и кашлица. Двамата са контактвали със семейството от Англия, което зарази и 26-годишна хасковлийка.

На мъжа са направени две проби, едната е отрицателна, а втората е положителна, съобщават от болницата в Хасково. 53-годишната съпруга ще бъде поставена под домашна карантина за 14 дни.

При опит да получим потвърждение от началника на РЗИ Хасково д-р Соня Димитрова, тя ни отговори: „Следете Националния оперативен щаб“. Д-р Димитрова най-вероятно пропуска фактът, че брифингът на Националния щеб е само сутринта в 8 часа. Така отговор на въпроса, дали може да е лабораторна грешка, ще бъде даден утре.

Според наши източници днес е имало заседание на Областния кризисен щаб. По непотвърдена информация, на заседанието не е бил докладван случаят с 53-годишния мъж от село Златоустово.

От Министерството на здравеопазването не отговарят.