БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

София е блокирана

София е блокирана. Има палатков лагер на Орлов мост. Движението там и пред Министерски съвет са парализирани. Не се пропускат и колите на градския транспорт. Хората са категорични, че няма да се махнат от кръстовищата докато правителството на премиера Бойко Борисов и главния прокурор не подадат оставки.

Нито една от големите телевизии не прекъсна програмата си снощи, за да предава многохилядния антиправителствен протест. „Не така обаче бе положението преди близо месец, когато нон стоп излъчваха облъчванията на НОЩ, не пропуснаха нито една заплаха, която ни отправяха Мутафчийски и Кунчев“, казват хората, които и в този час са на площада. Недоволството снощи, което по данни на организаторите е било от 120 000 души само в столицата, отново влезе в новинарските емисии на световните медии.

Площад Независимост осъмна с палатки и шатри. Снощи демонстранти от Стара Загора и Казанлък блокираха и Прохода на Републиката. „Няма да спрем, докато не се освободим от мафията! Страхът го няма вече, но нас ни има. Ние идваме!“, написаха във Фейсбук от „Отровното трио“.

От СДВР започнаха преговори с протестиращите да освободят кръстовищата.