Сестри Стоеви с нов успех в Базел

Габриела Стоева и Стефани Стоева се класираха за третия кръг на двойки на Световното първенство по бадминтон в швейцарския град Базел. Поставените под номер 10 сестри Стоеви надделяха трудно над французойките Делфин Делрю и Леа Палермо с 21:13, 18:21, 21:10 за 80 минути.

Българките, които са действащи европейски шампионски, взеха първия гейм, след като спечелиха седем от последните осем разигравания в него.

Втората част беше много оспорвана, като сестри Стоеви водеха със 17:15, но в последствие Делрю и Палермо реализираха обрат, като взеха последните четири точки за 21:18. 

Французойките започнаха по-добре и в третия решителен гейм и поведоха с 6:4, но с пет поредни точки българките обърнаха до 9:6, а след това направиха и нова страхотна серия от девет поредни точки, за да дръпнат с 19:8, което се оказа решаващо.

За място на четвъртфиналите сестри Стоеви ще се изправят срещу поставените под номер 5 Грейсия Поли и Априяни Рахаю (Индонедия). Поли и Априяни са бронзови медалистки от последното Световно първенство в Нанцзин 2018.

Източник: БНР Снимка: Архив на сестри Стоеви