Коментари

Симпатизанти на ГЕРБ нападнаха и биха момче. Снимало ги с телефона си

Пред София Тех Парк няколко души са нападнати от група симпатизанти на ГЕРБ само защото са снимали влизащите на Националната конференция на партията. Един от пострадалите е с разкъсани дрехи и е получил множество удари по главата. Полицията е наблюдавала случващото се безучастно.

На инцидента са станали свиделите множество хора, както и на бездействието на полицията. След бурна реакция на свидетелите на побоя полицаите са решили да вземат личните карти на агресивните симпатизанти на ГЕРБ.

Трима от тях са очевидно много млади момчета.

Ето какво разказа пред Фрог потъпревшия: Симпатизантите на ГЕРБ са били в потока от хора, които влизат на конференцията и се редят да получат заветния стикер на партията, който гарантира пропускане до мястото на събитието.

Момчето което е нападнато от тях е снимало с телефона си наред с много други хора и журналисти. Няколко човека на ГЕРБ са се насочили към него, опитали са да вземат телефона му и да го счупят. Последвали са удари по главата, дърпане и блъскане. В резултат на агресията момчето е с разкъсана дреха. Кордонът от униформени, които са на мястото не са реагирали по абсолютно никакъв начин на агресията. След инцидента хората отвън скандират „Мутрите вън“. Много от събралите се коментират вида на охраняващите събитието униформени. Не един твърди, че яките момчета са от редиците на „Делта Гард“.

Жертва на агресията и от делегати на конгреса станаха и журналисти.

Източник и снимки: Фрог нюз

От МВР коментираха:

Полицейски екипи обезпечават обществения ред в района на София Тех Парк. Засиленото полицейско присъствие е във връзка с възникнало напрежение между протестиращи и участници в партиен форум. По данни към момента, в района на София Тех Парк са се събрали около 50 протестиращи. Получени са множество сигнали, че в района на Четвърти километър групи пресичат постоянно пешеходните пътеки, като така затрудняват пристигането на делегатите и придвижването на гражданите на столицата. На място са полицейски служители, които обезпечават сигурността и подпомагат движението.

От ГЕРБ изпратиха до медиите позиция, в която категорично се разграничават от провокациите по време на Националната конференция. В позицията се посочва, че сблъсъците по време на форума са предизвикани от група платени провокатори, които са пробили охраната на форума и са влезли в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. „Настояваме разследващите органи да разкрият всички факти и обстоятелства около днешните сблъсъци и виновните да понесат отговорност“, пише още в позицията на ГЕРБ.