Скъпите чадъри на Каваците си заслужавали цената, казва концесионерът

Цената от 70 лева за сянка на плажа на „Каваците“ е оправдана, заяви представител на концесионера в интервю за bTV.

Повод за това стана широко коментирана касова бележка, която турист пусна в социалните мрежи. От нея се вижда, че за ползване на шезлонги и чадър е трябвало да се платят цели 70 лева.

Става въпрос не просто за чадър, а за голям чадър на първа линия с 4 шезлонга, обясниха стопаните на плажа“Каваци – Юг“.

„Говорим за голям чадър с 4 дървени шезлонга от тиково дърво, с 4 броя кожени шалтета, дървена масичка и платът, който е на големия чадър, е специален, италиански, който предпазва от UV лъчите”, коментира управителят и касиер на плажа Гаврил Казанджиев.

По думите му често услугата ползват групи от хора, които, като си разпределят сумата, сянката излиза много по-малко. Друго предимство било, че срещу тази цена летуващите си плащат комфорт и пространство – който желае, да си гони сянката, който желае – слънцето.

От Министерството на туризма са се самосезирали и са направили проверка на плажа. Към момента единственото констатирано нарушение, е недостатъчно голямата табела, указваща цените на плажните принадлежности.

Междувременно концесионери в района се оплакаха, че работят на загуба и са принудени да слагат по-високи цени, защото плащат висок наем на държавата. За плажа в Черноморец например, където ивицата е по-малка от 150 метра, наемателят плащал 120 хил. лв. на сезон.

Днес, заради зачестилите жалби, министърът на туризма Николина Ангелкова свиква спешна среща с концесионерите и наемателите на плажовете.

Източник: БТВ Снимка: БТВ, използвана от OFFNews