Смиляна Нитова от БСП Хасково не вижда нищо лошо, че не е послушала Корнелия Нинова

„Гласувах за Сотир Цацаров, защото той е успешен съдия. Одобрявам промените, които направи. Той е професионалист. Никой не ми е звънял по телефона, за да ми казва как да гласувам. Няма внушения“. Това каза тази вечер депутатът от БСП в Хасково Смиляна Нитова в пресклуба на БТА по време на заключителната пресконференция на партията.

Темата за избор на шеф на КПКОНПИ стана причина за разправии в БСП. Преди гласуването лидерът на столетницата Корнелия Нинова заяви публично, че няма да подкрепят Сотир Цацаров, защото тяхната позиция е, че шеф на КПКОНПИ трябва да се избира от президента, а не от парламента. 27 червени народни представители обаче не послушаха лидера си и го подкрепиха. Сред тях е и Смиляна Нитова. Заради резултатите на таблото в БСП избухна скандал. Освен това в медийното пространство се появи информация, че двама депутати от БСП са се обаждали по телефона на свои колеги, за да настояват да се подкрепи Сотир Цацаров. Този намек прави и Велислава Дърева, която е известен журналист и с политическите си пристрастия към столетницата, в свой коментар.

Другият хасковски депутат – Никола Динков обясни, че не е присъствал в залата, защото една седмица е бил в чужбина. Виолета Желева, също депутат от БСП Хасково не е била по време на гласуването. Днес тя обясни: Ако бях в залата щях да гласувам против Сотир Цацаров. А Смиляна Нитова смята, че нищо нередно не е сторено, като се е гласувало по съвест.

Иначе от БСП Хасково направиха разбор на свършеното от тях в Народното събрание. Червените депутати са внесли 55 законопроекта самостоятелно и още 10 с други политически формации. Народните избранници говориха и за новата финансова рамка на държавата, като определиха бюджетът, че е на застоя.

снимка: Taran.news