НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

„Спасителите“ на Хасково станаха хора на Минко Ангелов?

След като стана ясно, че т. нар формация „Спаси Хасково“ е допуснала сериозен гаф и не може да участва в местните избори, от субекта са предприели нов ход. Отново са отишли в ОИК и този път успешно са се регистрирали, но са използвали за трамплин Политическа партия, представлявана от Мария Капон. А тя както е известно беше от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“, в която беше и Мая Манолова.

Съвсем очаквано регистрацията в ОИК Хасково е направена от Мартин Узунов, който си е човек на бившия областен управител Минко Ангелов. От ОИК Хасково казват в решението си, че Узунов прави регистрацията в качеството му на пълномощник на представляващия партията.

Сега, тъй като „Спаси Хасково“ не съществува в правния мир ще им се наложи да обясняват на хората много неща.

Първо, тази нова формация, на която още не е ясно името, има ли нещо общо с Минко Ангелов, защото той също беше част от „Изправи се! Мутри вън!“, дори беше депутат от тях? Това означава ли, че като гласуваш за партията, която се представлява в Хасково от Мартин Узунов, гласа отива за Мария Капон или Минко Ангелов, чието име беше забъркано в редица скандали докато беше областен управител на Хасково? Интересно е, разбира се и да се чуе, как т.нар „спасители“ ще обяснят, че вече не са „Спаси Хасково“.

На откриването на офиса им малко преди самата церемония Минко Ангелов беше забелязан да се навърта там. На самия коктейл обаче той не присъства.