НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

„Спаси Хасково“ не са чели закона, но се чувстват онеправдани

Прогнозата, която от Taran.news направихме преди няколко дни, че формацията „Спаси Хасково“ с платени публикации, ще се изкарат онеправдани, се сбъдна на 100%. Днес от сдружението, което заради собствените си гафове не успя да се регистрира за местните избори разпространиха съобщение, разбира се, че платено, в което заявяват, че местните коалиции били дискриминирани спрямо националните.

И допълват още, че били изправени пред сериозни препятствия, които имали за цел да им попречат да се появят на предизборния терен.

Тези доводи са абсолютно несъотносими, защото Изборният кодекс ясно е разписал правилата. А това, че от  хасковската формация не са си направили труд да ги прочетат си е за тяхна сметка. Просто от „Спаси Хасково“ не са се консултирали с адвокат. Няма друго обяснение за гафа, който направиха, тъй като техните колеги от „Спаси София“ спазиха условията и са фактор в местната надпревара през октомври. Според ЦИК местни коалиции в Пловдив, Перник, Русе също са спазили текстовете на ИК.

Сега с това прессъобщение се оказва, че ИК пречи само на „Спаси Хасково“, което според техния устав си е частна фирма.