Спортът за празниците на Димитровград

Спорт по време на Празника на Димитровград очаква участници и публика. Турнири по футбол, канадска борба, стрийтбол и тенис на корт ще дадат възможност на димитровградчани и гостите за празника на града да се състезават за награден фонд и медали. Записванията ще бъдат на място, непосредствено преди началото на турнирите, с изключение на този по футбол на малки врати, когато на 23.08/петък от 18.00ч. в учебната зала на Спортна зала „Младост“ ще се проведе записването и жребия за програмата на срещите. Поради големия интерес срещите ще започнат от 26 август, а финалът е планиран за 30 август на стадион „Раковски“.

В съботния ден от празничната програма, на 31 август, от 9.00ч. на тенис кортовете ще стартира и традиционния турнир по тенис на корт.

Състезанието по канадска борба за бодибилдинг маниаците и любителите на силовите спортове ще бъде същия ден от 11.30ч. на спортен комплекс „Раковски“. Там на професионална маса кандидатите ще мерят мускули в зрелищни битки под съдийството на лицензирани съдии от Българската федерация по канадска борба. Наградният фонд е най-големият такъв за България, което събира желаещи от цялата страна. За първо място – 150лв., второ – 100лв. и трето – 50лв. Желаещите ще се състезават в три категории – до 75кг., до 85кг. и над 85кг.

На 01 септември от 18.00ч. в обновения училищен двор на ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ ще се проведе турнира по стрийтбол мъже и жени, момичета и момчета.