Спорт

Стамен Белчев представи щаба си в ЦСКА

Старши треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев представи щаба, с който ще работи през новия футболен сезон.

В него влизат треньорът на вратарите Ивайло Иванов и Даниел Моралес, които през тази година спечелиха шампионската титла при 19-годишните. В отбора се завръща бившият футболист на армейците Красимир Чомаков, който ще бъде помощник-треньор. Владислав Януш, с когото Белчев работеше успешно в Арда (Кърджали), също става част от щаба, както и анализаторът Христиан Христов.

Кирил Динчев ще продължи да отговаря за кондиционната подготовка на футболистите, а Добромир Митов и Ивайло Станев ще продължат работа в Академия ЦСКА.

Белчев изведе отбора за първа тренировка преди началото на подготовката за новия сезон 2020/2021 г. Заниманието се проведе на клубната база в Панчарево.

По традиция преди отборът да излезе от съблекалните, легендарният домакин бай Добри плисна менчето пред момчетата, за да им върви по вода и да са здрави през целия сезон, като им пожела да спечелят титлата и купата на страната.

Към основната група футболисти се присъединиха преотстъпените в други отбори Ангел Лясков, Митко Митков и Тонислав Йорданов, новите попълнения Димитър Евтимов, Юрген Матей, Амос Юга и Юнус Санкаре, както и юношите на клуба Асен Дончев, Йоан Бауренски, Мартин Смоленски и Илия Шаламанов. Всички играчи са здрави и ще тренират на пълни обороти.

Предвид извънредната епидемична обстановка в страната ръководството на клуба реши това лято подготовката на ЦСКА да премине изцяло на базата в Панчарево, която предлага отлични условия, както и всички мерки за безопасност на футболистите.

До старта на първенство е предвидено отборът да изиграе две контроли. В първата съперник ще бъде Пирин (Благоевград), а мачът е насрочен за 25 юли (събота) от 19:00 часа на стадион „Българска армия“. Вторият противник все още не е уточнен./БНР/