Съдийската комисия иска доказателства от Димитър Димитров за думите му

Съдийската комисия при Българския футболен съюз отвърна на нападките на старши треньора на Берое Димитър Димитров – Херо след гостуването на старозагорския отбор на ЦСКА София  (0:2) в събота. В интервюто след края на двубоя наставникът разкритикува главния съдия Ивайло Стоянов и действията на БФС при назначенията на реферите за футболните срещи.

„С този съдия трябва да си десет класи над ЦСКА, за да спечелиш. С него нямахме никакъв шанс – коментира специалистът след загубата на „Българска армия“. – Само главният съдия знае за какво ни бе отменен голът. Цяла седмица знаехме кой ще е съдията. Обадиха ми се хора и ми пожелаха успех, но ми казаха, че с този съдия няма как. Критерият не бе еднакъв. Когато играеш добре и получиш гол при първия удар е нормално да паднеш психически. Има само 4-5 отбора, които не си назначават съдии. Всички други го правят. Берое е един от отборите, които не го правят. Направете си изводите кой, къде свири и по колко пъти“.

Ето и пълното изявление на СК към БФС:

„На свое заседание на 08.03.2020 г. Съдийската комисия към БФС се запозна с разпространените в медиите изявления на старши треньора на Берое Стара Загора по отношение на главния рефер на срещата ЦСКА – Берое (24 кръг от първенството на ППЛ, играна на 07.03.2020 г.) Ивайло Стоянов и действията на БФС при назначенията на съдиите за футболните срещи.

СК при БФС категорично се противопоставя на изнесените неверни твърдения относно намеса при назначаването на съдиите от всички отбори с изключение на 4-5, както се твърди в интервюто. Призоваваме за проява на професионализъм и феърплей както преди, по време, така и след провеждането на срещите от първенството.

С оглед установяване на посочените факти и обстоятелства в интервюто призоваваме г-н Димитров да изнесе пред футболната общественост известните му такива. Това би дало възможност на органите на БФС да предприемат необходимите мерки, ако това се налага. В случай, че г-н Димитров не разполага с такива, призоваваме да не се правят неверни внушения, които нагнетяват излишно напрежение във футболните среди.

СК при БФС уверява всички клубове и фенове, че не е наличие каквато и да била намеса в работата на комисията при изготвяне на нарядите на съдиите. Отделно от предприетите от БФС действия, СК при БФС ще предприеме действия и пред компетентните държавни органи с оглед установяване на посочените в интервюто твърдения“.

Източник: БНР