Съдът в Свиленград освободи баща, ударили детето му в забавачката/АУДИО/

Съдът в Свиленград освободи 44-годишният Красимир Вучков, който в края на миналата седмица подаде сигнал, че детето му е било ударено от служител на детската градина, която посещава. След това директорът на забавачката Тодорка Чанкова пък твърди, че е била ударена от Красимир, паднала и си счупила тазобедрената кост.

От прокуратурата постановиха Красимир да бъде задържан за 72 часа, а вчера от държавното обвинение поискаха той да остане под стража. Районен съд Свиленград обаче не се съгласи с тезата на прокуратурата и освободи бащата под парична гаранция от 1 000 лв.

Така от държавното обвинение претърпяха пълно фиаско. От Taran.news написахме за разминавания в показанията на служители на забавачката.

Делото в Районен съд Свиленград се проведе при закрити врата. Мотивите да не бъдат допуснати журналистите не станаха ясни. Минути преди началото на съдебното заседание адвокатът на Вучков – Недялко Паталов заяви, че ще настоява за освобождаване му. След края на делото Паталов отказа да говори, защото е бил предупреден от прокурора и да подпише документ, че няма да разгласява материали от разследването.

Съдът е приел, че Вучков нито ще се укрие, нито ще извърши престъпление.

„Истината излиза на яве“, каза пред Taran.news Вучков минути след като напусна следствения арест.

Още от него може да чуете в звуковия файл:

Неговата майка – Еленка Вучкова, която е била свидетел по делото, също обясни, че синът й нито е ударил директорът, която е общински съветник от ГЕРБ, нито е имал претенции към нея.

Още от нея чуйте в звуковия файл: