Спорт

Теди Салпаров: Двубоят за Суперкупата ще стане един страхотен спектакъл

Шампионът на България Нефтохимик 2010 (Бургас) и носителят на Купата на България – Хебър (Пазарджик), ще определят тази вечер носителя на Суперкупата на България по волейбол при мъжете.

Столичната зала „Христо Ботев“ е домакин, а сблъсъкът е от 18:30 часа. Новият сезон в първенството загатва, че ще бъде едно от най-интересните заради присъствието на играчи като Теодор Салпаров, Тодор Алексиев, Николай Николов, Георги Братоев и други класни състезатели. Либерото на националния тим Теодор Салпаров фокусира изцяло вниманието си към родното първенство с екипа на „Нефтохимик“ и предстоящия първи спор за Трофея.

Вече не брои сезоните в кариерата си, защото са прекалено много, но е готов за днешния сблъсък с Хебър за Суперкупата на България. „Определено, когато има такива мачове, мотивацията е на много високо ниво. Тази година определено с първенството изглежда, че ще е най-силното в последните 10-15 години, което ни зарежда още повече. Дори и аз, който се водя ветеран, очаквам с нетърпение мача за Суперкупата.

Ще има страшно много хора според мен, двата отбора разполагат със селекция, с която могат да направят наистина един добър спектакъл“, оптимист е Салпаров.

Източник: bgvolleyball.com