Тигров комар в Хасково

Тигров комар е кацнал на ръката снощи на възрастна жена в Хасково. Опасното насекомо е видяно от нейната дъщеря – Румяна Вълкова, която сигнализира и Taran.news. По думите днес сутринта тя е ходила да подаде сигнал в РЗИ Хасково, но от там и заявили, че вече нямат такъв отдел и че трябва да се обърне към частна фирма.

„Няма как да го объркам, защото ясно си личеше характерното му черно-бяло оцветяване. Добре е да се знае, за да могат родителите да предпазят децата си“, разказа Румяна Вълкова. Снощи, когато опасното насекомо кацнало на ръката на майка й, си мислила да звъни и на тел. 112. Отказала се, защото можела да отнесе глоба, че такъв сигнал не е за спешния телефон. Решила да подаде информация днес в здравната инспекция.

От РЗИ Хасково потвърдиха, че днес сутринта е имало такова оплакване при тях, но наистина от много години здравната инспекция нямат такъв отдел. Здравните специалисти посъветваха Румяна Вълкова да се обърне към кметството.

Очакваме отговорът на община Хасково, дали предвиждат пръскане срещу комари. При предоставяне на отговор, веднага ще го публикуваме.

Тигров комар вече бе зесачен в Пловдив, Пазарджик, Бургас, Варна, Велико Търново и Благоевград. Насекомото може да доведе до опасни инфекции.

Снимка: уикипедия