Треньори и ръководители на спортни клубове искат ремонт на „Младост“ и „Дружба“

Писмо с настояване да бъдат ремонтирани стадион „Младост“ и спортна зала „Дружба“ са входирали днес в община Хасково представители на 9 спортни клуба. Писмото е адресирано до председателя на Общински съвет Хасково Таня Захариева и кмета на община Хасково Добри Беливанов, съобщиха от кметството.

Всички те искат на сесията в петък да се включи като точка в дневния ред ремонтът на двете емблематични за Хасково спортни съоръжения – зала “Дружба“ и стадион „Младост“. В писмото си те обясняват, че стадионът не отговаря на никакви изисквания за подобно съоръжение. А зала „Дружба“ се наводнява почти при всеки дъжд, седалките са овехтели, всички помещения се нуждаят от ремонт. Според тях електрическата система на залата крие също опасности.

Омръзна ни от лъжливи обещания, че този или следващ кмет ще направят ремонти отлагани десетилетия, омръзна ни за всяка предизборна кампания едно от основните обещания да бъде ремонт на спортните бази. Сега виждаме възможност това да се случи наистина. Тези обновени спортни бази ще бъдат не за политиците, а за обикновенните деца на Хасково, които ги заслужават. Убедени сме, че община Хасково може и трябва да поеме този ангажимент към младите си хора, казват треньорите и упревителите на спортните клубове.

Под писмото са имената на Георги Александров директор АФК“Хасково“, Илиян Киряков -ФК“Хасково 1957“, Емил Ангелов – ФК“Хасково 1924“, Димитрия Найденова – СК“Атлетик“, Теменуга Илиева – КА „Виолена“, Петър Хаджиангелов БК“Севдалин Василев“, Живко Архондев – СК “Бяла Мечка“, Димитрина Алексиева -КГС“Юнак“, А .Урумов. С.Урумов – ФК“Урума.

Досега на два пъти общинските съветници отказаха да одобрят докладната записка от кмета за ремонт на съоръженията.

Писмо с подобно искане е входирано в Община Хасково и на 22.07 2019 година от Митко Маринов Председател на ОС на БФС Хасково. Според Маринов стадион „Младост“ не е безопасен за децата трениращи там.Той не отговаря на минимални критерии, стандарти-свързани с безопасността, сигурността, здравни и хигиенни норми. Проблем е липсата на съблекални и лошото състояние на тревното покритие.