Търсят вариант за ремонт на ул. „Габрово“ в Хасково

Община Хасково да внесе докладна записка, с която да се направи промяна на капиталовата програма и така да се заложи ремонт на ул. „Габрово“, поискаха днес председателят на Общинския съвет Таня Захариева и съветникът от ГЕРБ – Антон Иванов. По думите им се търси спешен вариант за ремонт там заради наводненията от миналия месец.

Вече има постъпила жалба от живеещи, които са описали, че в нощта на 1 срещу 2 юни, когато се изляха над 62 литра дъжд на квадратен метър, водата по домовете им е достигнала 2 метра. По думите на двамата, обектът е бил в капиталовата програма за 2017 г, не се е направило нищо и след това е отпаднал без да има яснота защо.

За улицата има проект на стойност около 250 000 лв. Според Антон Иванов парите могат да се намерят от бюджета и може да се започне веднага работа.

Таня Захариева и Антон Иванов са провели две срещи със зам.-кмета Велин Балкански. Пред Taran.news, Велин Балкански обясни, че наистина обектът е бил в капиталовата програма за 2017 г., но тогава заделените пари са били 100 000 лв., което е било недостатъчно да се завърши. Той обясни, че евентуално може да се направи докладна записка за този месец и местните парламентаристи да решат, но преди това трябва да се проведат разговори и с кмета.

Снимка: Taran.news