Т. Безлов: За случая с джиповете има известен политически момент

За да стане уличаването отвън, първо, то трябва да се случи отвътре. Някой трябва да изнесе съответните документи и да извърши съответните разследвания. Това каза по БТВ Тихомир Безлов, от Центъра за изследване на демокрацията. Коментарът му би по повод разследването на ОЛАФ и търговията с влияние.

„За случая с джиповете може би има и известен политически елемент. Има много такива примери, но що се отнася до този с джиповете на МВР, той се е случил при различни правителства и при всички възможни институции, смята той.

„Като се започне от второто правителство на Борисов, мине се през служебното на президента Радев, третото правителство на Борисов, през КЗК и съда. ВАС е казал, че сделката е окей, макар че конкурентите я обжалват като проблемна. Ако погледнете в лагерите: едните викат „Ужасна сделка – какво направи президента?“, другите питат какво направи правителството, някои казват: „Джиповете са яки“, допълни Безлов.

Според него това е класически пример на една много влиятелна икономическа групировка, която успя да мине през всички институции, да придвижи сделката си и да продаде едни 290 джипа на държавата, като утешението е, че тези пари не са на българския данъкоплатец, а са европейски.